Et-Taberani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Sulejman ibn Ahmed et-Taberani
TitulliEt-Taberaniu
Personal
Lindur260 AH [873 CE]
Vdekur360 AH [971 CE]
FejaIslam
EraEpoka e Artë Islame
JurispodencaHanbeli
KredoSunni
Interesi kryesor (et)Hadith
Puna (ët) e dukshmeAl-Mu'jam al-Kabir, Al-Mu'jam al-Awsat, Al-Mu'jam al-Saghir
Muslim leader

Ebu el-Kasim Sulejman ibn Ejub ibn Mutajir el-Lahmi el-Tabarani ishte një nga studiuesit më të rëndësishëm të hadithit të epokës së tij.

Studentët[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nga studentët e tij ishin: Ahmed bin Amr bin Abdulhalik El-Basri dhe Ebu Bakr El-Bazzar.

Veprat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ai njihet kryesisht për tre vepra në hadith:

  • el-Mu'jam el-Kabiri - nga i cili ai përjashtoi transmetimet e Ebu Hurejres
  • el-Mu'jam el-Awsat - i cili përmban transmetime nga Ebu Hurejra
  • el-Mu'jam as-Saghir - i cili i dha një hadith nga secili prej zotërve të tij.

Shiko gjithashtu[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Fierro, Maribel. "al-Ṭabarānī" (në anglisht). fq. 10.