Europoli

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ndërtesa në Hagë

Agjencia e Bashkimit Evropian për Bashkëpunim në Zbatimin e Ligjit ose Europol, më parë Zyra e Policisë Evropiane dhe Njësia e Drogës Europol, është agjencia e zbatimit të ligjit e Bashkimit Evropian (BE) e formuar në vitin 1998 për të trajtuar inteligjencën kriminale dhe për të luftuar organizatat ndërkombëtare serioze të krimit dhe terrorizmit përmes bashkëpunimit ndërmjet autoriteteve kompetente të shteteve anëtare të BE-së.

Agjencia nuk ka kompetenca ekzekutive dhe zyrtarët e saj nuk kanë të drejtë të arrestojnë të dyshuar ose të veprojnë pa miratimin paraprak nga autoritetet kompetente në shtetet anëtare. E vendosur në Hagë, ajo ka 1432 anëtarë të stafit në 2022.[1]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "Europol", Wikipedia (në anglisht), 2022-12-07, marrë më 2022-12-18