Fatmir Agalliu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Fatmir Agalliu lindi më 19 qershor 1933 në Patos fshat të Mallakastrës së poshtme. Ai ka qenë pedagog i gjuhës shqipe në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të Universitetit të Tiranës, bashkautor i Gramatikës së Akademisë së Shkencave (1976, 1995). Kontributi i tij kryesor ka qenë në fushën e morfologjisë së shqipes së sotme.

Ai vdiq më 5 qershor 1998.