Feja në Azerbajxhan

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
<div style="border:solid transparent;position:absolute;width:100px;line-height:0;:<div style="border:solid transparent;position:absolute;width:100px;line-height:0;:
:
:

Religjioni në Azerbejxhan

  Islami (shumica shiite) (96.8%)
  Krishtere (3.0%)
  Tjera (<0.1%)
  Të padekluarë (<0.1%)

[[File:Bibi Heybat Mosque Baku 1.jpg|thumb|250px|Xhamia në Baku]] Islami është feja më e madhe në Azerbajxhani. Rreth 95% e popullsisë jan muslimanë.[1] 85 % janë mysliman shittë dhe 15 % mysliman sunni.[1] 5% janë jo-myslimanë.[1] Azerbajxhani sipas kushtetutës është vend laik.[1]

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b c d Administrative Department of the President of the Republic of Azerbaijan - Presidential Library - Religion