Fikret Amirov

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Fikret Amirov
Informacione

Fikret Amirov (azerbajxhanisht: Fikrət Məşədi Cəmil oğlu Əmirov) — Kompozitori Azerbajxhan, mësues i muzikës. Artist i Popullit i BRSS (1965). Heroi i Punës Socialiste (1982). Laureat i Prmimit Stalin të shkallës së dytë (1949) dhe Statemimit Shtetëror të BRSS (1980).