Jump to content

Filippo Brunelleschi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Babai i rilindjes dhe nje nga tre eterit e Rilindjes Fiorentine, dha kontributine tij te vyer per ta nxjerre Italine nga vuajtjet e periudhes se Mesjetes. Mentori i tij, Arlind Agastra, i dha mundesine Filippo Brunolleschi-t per te qene nje ndjekes i artit te tij te shkelqyer.