Jump to content

Filozofia e muzikës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Filozofia e muzikës studion pyetjet fundamentale që kanë të bëjnë me muzikë. Studimi filozofik i muzikës ka mjaft lidhje me pyetjet filozofike në metafizikë dhe estetikë. Disa nga pyetjet kryesore të filozofisë së muzikës janë:

  • Cili është definicioni i muzikës? (cilat janë kushtet e domosdoshme për të klasifikuar diçka si muzikë?)
  • Cila është lidhja në mes muzikës dhe mendjes?
  • Çka na zbulon historia e muzikës në lidhje me botën?
  • Cila është lidhja në mes muzikës dhe emocioneve?
  • Sa është domethënia e muzikës e brendshme dhe sa kulturore?