Jump to content

Fituesit e Çmimit Nobel 2011

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Fituesit e Çmimit Nobel 2011 është listë në të cilën janë të radhitur fituesit e Çmimit Nobel në të gjitha lëmitë në të cilat dhurohet ky çmim. Gjithashtu janë të radhitur dhe të nominuarit e këtij viti si dhe fakte mbi nomiminmin dhe zgjedhjen e fituesve.

Fituesit e Çmimit Nobel

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fituesit e Çmimit Nobel për Fizikë

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
Emri Ditëlindja Profesoni Arsyeja e laurimit me çmim
Saul Perlmutter 22 shtator 1959 Astrofizikant Vërtetoi se zgjerimi i universit po përshpejtohet
Adam Riess 16 dhjetor 1969 Astrofizikant Vërtetoi se zgjerimi i universit po përshpejtohet
Brian Schmidt 24 shkurt 1967 Astrofizikant Vërtetoi se zgjerimi i universit po përshpejtohet
Të nominuarit
?

Fituesit e Çmimit Nobel për Kimi

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
Emri Ditëlindja Profesoni Arsyeja e laurimit me çmim
Dan Shechtman 24 janar 1941 Inxhinier Materialesh Gjysëmkristalet
Të nominuarit
?

Fituesit e Çmimit Nobel për Fiziologji dhe Medicinë

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
Emri Ditëlindja Profesoni Arsyeja e laurimit me çmim
Bruce Beutler 29 dhjetor 1957 Imunolog Përshtatja e imunitetit
Jules A. Hoffmann 2 gusht 1941 Biolog Përshtatja e imunitetit
Ralph M. Steinman 14 janar 1943 - 30 shtator 2011 Imunolog Përshtatja e imunitetit
Të nominuarit
?


Fituesit e Çmimit Nobel për Letërsi

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
Emri Ditëlindja Profesoni Arsyeja e laurimit me çmim
Tomas Tranströmer 15 prill 1931 Poet dhe Psikolog
Të nominuarit
?


Fituesit e Çmimit Nobel për Paqë

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
Emri Ditëlindja Profesoni Arsyeja e laurimit me çmim
Ellen Johnson Sirleaf 29 tetor 1938 Politikane Për mbrojtjen e të drejtave të grave
Leymah Gbowee 1 shkurt 1972 Aktiviste Paqje Për mbrojtjen e të drejtave të grave
Tawakkol Karman 7 shkurt 1979 Gazetare Për mbrojtjen e të drejtave të grave
Të nominuarit
?

Fituesit e Çmimit Nobel për Ekonomi

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
Emri Ditëlindja Profesoni Arsyeja e laurimit me çmim
Thomas J. Sargent 19 korrik 1943 Ekonomist Shkaku dhe efekti në Makroekonomi
Christopher A. Sims 21 tetor 1942 Ekonomist Shkaku dhe efekti në Makroekonomi
Të nominuarit
?
Fituesit e Çmimit Nobel sipas vitit
2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001
2000 1999 1998 1997 1996 1995 1994 1993 1992 1991 1990 1989 1988 1987 1986 1985 1984 1983 1982 1981
1980 1979 1978 1977 1976 1975 1974 1973 1972 1971 1970 1969 1968 1967 1966 1965 1964 1963 1962 1961
1960 1959 1958 1957 1956 1955 1954 1953 1952 1951 1950 1949 1948 1947 1946 1945 1944 1943 1942 1941
1940 1939 1938 1937 1936 1935 1934 1933 1932 1931 1930 1929 1928 1927 1926 1925 1924 1923 1922 1921
1920 1919 1918 1917 1916 1915 1914 1913 1912 1911 1910 1909 1908 1907 1906 1905 1904 1903 1902 1901

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]