Jump to content

Fixhi Hindi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Fiji Hindi është një gjuhë e folur nga njerëz me origjinë indiane që jetojnë në Fixhi. Kjo është shumë e ndryshme nga standardi Hindi folur në Indi dhe marrëdhëniet në mes të dy gjuhët është i ngjashëm me atë në mes të Holandës dhe Africaans. Gjuha është e përbërë nga dialekte lindore Hindi (ans Bhojpuri Awadhi) me fjalë të shumta nga gjuha angleze dhe gjuhën Fijian dhe është folur me një këndoj me gëzim Paqësor.