Jump to content

Flamuri i Brazilit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Flamuri i Brazilit

Flamuri i Brazilit ka një fushë të gjelbër në të cilën gjindet një kitë e madhe e verdhë. Një reth i kaltër është i vendosur në kitë, me yje të bardha të pesë formave të ndryshme dhe një vijë e lakuar rreth rrethit. Motoja Ordem e Progresso ("Rend dhe Përparim") është e shkruar në shkronja të mëdha (me ngjyrë të njëjtë si fusha) brenda vijës së lakuar.

Ngjyrat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Gjelbër Verdhë Kaltër Bardhë
RGB 0/146/62 248/193/0 40/22/111 255/255/255
Hexadecimal 00923E F8C100 28166F FFFFFF
CMYK 100/0/100/0 0/10/100/0 100/70/0/20 0/0/0/0
Pantone PMS 355 PMS Yellow PMS 280 nuk ka

Shih dhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]