Jump to content

Flamuri i Maqedonisë së Veriut

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Flamuri i Maqedonisë së Veriut

Flamuri i Maqedonisë së Veriut përfaqëson një diell duke lindur me tetë rreze që zgjaten deri në qoshet e flamurit. Ai përfaqëson "Diellin e ri të lirisë", dhe përmendet edhe në himnin kombëtar të Maqedonisë së Veriut, Denes nad Makedonija (Sot mbi Maqedoni):

Sot mbi Maqedoninë, po lind
dielli i ri i lirisë.
Populli Maqedonas lufton,
për të drejtat e veta!