Fondi Austriak i Shkencës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Fondi Austriak i Shkencës (Gjermanisht: Fonds zur Förderung der wissenschaftlichen Forschung, FWF) është organizata më e rëndësishme austriake e financimit për hulumtime bazë. FWF mbështet kërkimet shkencore, inxhinierike dhe humane përmes një larmi të madhe të programeve të granteve, çmimeve dhe duke financuar infrastrukturën. Organizata e vetëqeverisjes është e bazuar në Vjenë dhe financohet nga qeveria federale austriake

Organizimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fondi Austriak i Shkencës u krijua në vitin 1967 dhe kishte një buxhet prej 91 milionë eurosh në vitin 2001. Shumica e projekteve janë grante individuale të kërkimit për deri në tre vjet. Përveç kësaj, ajo gjithashtu mbështet grupet kërkimore kombëtare, shkollat e doktoraturës, bursa për studiuesit e rinj dhe çmime si START dhe Wittgenstein-Preis. Pascale Ehrenfreund u zgjodh president i FWF më 6 qershor 2013. Në vitet e fundit, Fondi Austriak i Shkencës siguron mbështetje në rritje për botimin e artikujve dhe monografive në formatin e qasjes së hapur.[1]

Anëtarësia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fondi Austriak i Shkencës është anëtar i Fondacionit Evropian të Shkencës.

Weblink[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Markin, Pablo (14 Prill 2017). "The Austrian Science Fund Endorses De Gruyter for its Open Access Publishing Program".OpenScience. Marrë 8 Dhjetor 2017