Jump to content

Forcat e Armatosura të Beninit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Forcat e Armatosura të Beninit (frëngjisht: Forces Armées Béninoises; FAB) përbëjnë ushtrinë, marinën, forcat ajrore dhe xhandarmërinë kombëtare të Beninit. Për disa vite, Forcat e Armatosura belge kanë pasur një program aktiv bashkëpunimi me Beninin, duke ofruar trajnime dhe stërvitje, duke dhuruar pajisje ushtarake të tepërta dhe duke përdorur vendin për stërvitje të kufizuara ushtarake.