Jump to content

Forcat e Armatosura të Etiopisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Forca Etiopiane e Mbrojtjes Kombëtare (ENDF) është forca ushtarake e Etiopisë. Kontrolli civil i ushtrisë kryhet nëpërmjet Ministrisë së Mbrojtjes, e cila mbikëqyr Forcat Tokësore, Forcat Ajrore, Forcat Detare si dhe Sektorin e Industrisë së Mbrojtjes.