François Duvalier

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
François Duvalier
François Duvalier (cropped).jpg
Presidenti i Haitit
22 tetor 195721 prill 1971
Paraardhësi: Antonio Thrasybule Kébreau
Pasardhësi: Jean-Claude Duvalier
Të dhënat personale
Lindi më: 14 prill 1907
Lindi në: Port-au-Prince, Haiti
Vdiq më: 21 prill 1971
Vdiq në: Port-au-Prince Haiti
Partia politike: Partia e Unitetit Kombëtarë
Bashkëshortja Simone Duvalier (m.1939)
Fëmijë Marie‑Denise Duvalier
Nicole Duvalier
Simone Duvalier
Jean-Claude Duvalier

François Duvalier (14 prill 1907 – 21 prill 1971) i njohur ndryshe si Papa Doc, ishte presidenti i Haitit prej vitit 1957 deri në vitin 1971. Përveç pozitës që kishte si president, Duvalier ishte edhe fizikantë me profesionë dhe pastaj u bë i njohur si Papa Doc. Ai e morri titullin si "Presidenti i Jetës" në vitin 1964 dhe e rimorri pozitën si president deri në vitin 1971. Pas vdekjes së tij, pasardhës i tij si president e morri djali i tij Jean-Claude Duvalier i njohur ndryshe si "Baby Doc".