Francis Fukuyama

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Fukuyama (2005)

Yoshihiro Francis Fukuyama (27 tetor, 1952) është një politolog, ekonomist dhe autor i disa librave. Fukuyama është i njohur kryesisht për veprën e tij "Fundi i historisë dhe njeriu i fundit" (1991), vepër e cila argumentonte se shpërndarja globale e demokracisë liberale, kapitalizmi i Perëndimit dhe i atij stili të jetës sinjalizon pikën përfundimtare të evolucionit sociokulturor të njerëzimit dhe do të bëhet forma finale e një qeverie njerëzore.