Frederick Soddy

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Frederick Soddy lindi më 2 shtator 1877 në Eastbourne, Angli dhe vdiq më 22 shtator 1956 në Brighton. Ishte kimist anglez dhe student i Ernest Rutherford. Soddy në vitin 1921 mori çmimin Nobel për kimi, 'për referimet mbi njohurit kimike të substancave radioaktive si dhe kontrollimin mbi prejardhjen natyrore të izotopeve'.