Galeria “Antika Sarandë”

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Galeria “Antika Sarandë” është një galeri në qytetin bregdetar të Sarandës në Shqipëri. Aty janë ekspozuar mbi 1500 objekte që i përkasin periudhave të ndryshme historike. E gjitha nisi si një punë nga Hyqmet Balla për të ushqyer familjen, por që rrugës mori formë dhe vlerat e një koleksioni të rëndësishëm. Kjo galeri e veçantë me objekte të përdorura në disa periudha historike që ndodhet në Sarandë, ka 1500 objekte bronzi, tunxhi, bakri, hekuri, druri dhe qelqi zbuluar e ruajtur nga Hyqmet Balla.