Gaspar de Bragança

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Gaspar de Bragança ( Lisbonë, 8 tetor 1716 - Braga, 18 janar 1789 ) ishte një djalë i paligjshëm i mbretit João V të Portugalisë, nga një marrëdhënie që ai mbajti me një murgeshë, Madalena Máxima da Silva de Miranda Henriques, duke qenë e dyta e të ashtuquajturit djem Palhavã .

Pra një Bragança. Gaspar_de_Braganca_(cut_out)


1758, Infante Dom Gaspar u emërua Kryepeshkop Primat i Bragës, duke pasuar kështu dajën e tij të afërm D. José Carlos de Bragança, vetë një bir bastard i mbretit Pedro II të Portugalisë dhe Francisca Clara da Silva.

Duke mbajtur kështu familjen Bragança në atë titull.