Genc Ruli

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Genc Ruli
Deputeti Genc Ruli.jpg
Deputet i Kuvendit të Shqipërisë
19911996
Deputet i Kuvendit të Shqipërisë
2005 – vazhdon
Ministër i Financave
qershor 1991 – dhjetor 1991
Ministër i Financave dhe Ekonomisë
19921993
Ministër i Ekonomisë Tregtisë dhe Energjitikës
20052009
Ministër i Bujqësisë, Ushqimit dhe Mbrojtjes së Konsumatorit
20092013
Të dhënat personale
Lindi më: 11 prill 1958
Lindi në: Tiranë
Kombësia: Shqiptar
Profesioni: Politikan
Partia politike: Partia Demokratike


Genc Ruli është deputet i Partisë DemokratikeKuvendin e Shqipërisë.

Genc Ruli ka kryer Fakultetin e Ekonomisë të Universitetit të Tiranës në vitin 1981 dhe Fakultetin Juridik të këtij universiteti në vitin 1982. Në vitin 1986 mbrojti gradën shkencore "Doktor i Shkencave në Ekonomi" në Universitetin e Tiranës dhe në vitin 1994 mori titullin "Profesor".