Jump to content

Gentiana lutea

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Gentiana lutea Kjo është një bimë barishtore shumëvjeçare, e gjatë deri në 1-2 m, me lule të verdha. Ajo rritet në kullota me bar alpine dhe sub-alpine, zakonisht në tokë gëlqerore, në malet qendrore dhe jugore të Evropës. Kjo bimë ka aftësi shëruese të cilat u zbuluan prej mbretit ilir Genti.