Giuseppe Peano

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Aritmetica generale e algebra elementare, 1902

Giuseppe Peano (lexo: Xhuzepe Peano), (1858 Kuneo, Itali - 1932 Torino, Itali) matematikan italian. Atij i interesonin të gjitha bazat e matematikës dhe e pasuroi me një gjuhë formale logjike. Ai e përfundoi gjithashtu edhe një gjuhë të artit të quajtur "Latino sine Flexione", që më vonë është bërë e njohur me emrin "Interlingua". Peano zhvilloi gjithashtu nje aksiomë e cila mundeson përkufizimin e numrave natyrorë