Gjarpri me gushë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Gjarpri me gushë apo gjarpri i zi i kënetës (Coronella austriaca), siç e kanë njohur të parët, është një specie e rrallë në vendin tonë. Me gjatësi 1,5 - 2 metra, me ngjyrë të zezë dhe me gushë të bardhë në formë qeske, ku mban lëngun e tij helmues. Lëviz natën dhe ditën me një shpejtësi të paparë dhe është shumë i rrezikshëm për çdo qenie të gjallë që ai e gjen përpara.