Gjeografia e Bermudës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Pozita gjeografike

Ishujt e Bermudeve janë bërë të njohura parasegjithash për shkak të trekëndëshit të Bermudeve. Kjo është hapësirë në të cilën, gjëja se, në mynyrë të padukshme zhduken anijet dhe aeroplanët. Në Bermude klima është subtropike, e lagështë dhe e nxehetë. Megjithëate edhe pse është klasifikuar si e tillë , në janar temperature mund të bjerë edhe në 5C. në shtator paraqitjet e uraganëve janë të shpeshta.

Pika më e klartë është Taun Hil me 79 m lartësi mbidetare. Ne ishuj ka shum shpella karstike. Ishujt janë të rrethuar me grebene koralesh të cilët në këtë vend janë në pjesët më veriore në Tokë. Përshkak se në ishull nuk ka lumenj uji akumulohet me cisterna.

shih edhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]