Gjergj Kaçinari

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Gjergj Kaçinari (25.04.1939-27.12.2019) ishte kompozitor i muzikës argëtuese, klasike dhe asaj të filmit e teatrit, shqiptar nga Kosova.

Kaçinari i takonë gjeneratës së më voshme të pas Luftës së Dytë Botërore të kompozitorëve në Kosovë. Ka bërë përmbledhje të ndryshme të folklorit dhe i ka pasqyruar ato në drejtime tjera të muzikës. Përpos kësaj këto përmbledhje i ka artikulluar edhe në libra të ndryshem. Një ndër to është dhe libri i titulluar "Margaritarët e këngëve popullore".