Jump to content

Gjuhët angleze

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Angleze
Shpërndarja
gjeografike
Fillimisht në Angli dhe Ultësira skoceze; sot botërorisht
Klasifikimi gjuhësorIndo-Evropiane
Nënndarjet
Glottologangl1264
Shpërndarja e përafërt e sotme e gjuhëve anglo-frisiane në Evropë.

Angleze:

Frisiane

Proto-Anglishtja e vjetër
Northumbrian Mercian dhe Kentish Saksonishtja Perëndimore
Veriore e lashë
Anglishtja e mesme
Midland e lashtë dhe Juglindore
Anglishtja e mesme
Juglindore e lashtë dhe Jugperëndimor
Anglishtja e mesme
Skocishtja e lashtë Veriore
Anglishtja e mesme
Midland
Anglishtja e mesme
Juglindore
Anglishtja e mesme
Jugore
Anglishtja e mesme
Jugperëndimore
Anglishtja e mesme
Skocishtja e lashtë Veriore Anglishtja e lashtë moderne Midland Anglishtja e lashtë moderne Metropolitane Anglishtja e lashtë moderne Jugore Anglishtja e lashtë moderne Jugperendimore Anglishtja e lashtë moderne, Yola, Fingallian
Skocishtja moderne Veriore Anglishtja moderne Lindore Perendimore Anglishtja moderne Standarde Anglishtja standarde Jugore Anglishtja moderne Rajoni perendimor Anglishtja moderne