Gjuhët perëndimore sllave

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Distribucioni i gjuhëve sllave

Gjuhët perëndimore sllave janë një nënndarje e grupit të gjuhëve sllave.

Ato përfshijnë polonishten, çekishten, sllovakishten, kashubianen, sorbianen e sipërme dhe sorbianen e poshtme. Gjuhët tradicionalisht janë folur në një rajon kryesisht të vazhdueshëm që përfshin Republikën Çeke, Sllovakinë, Poloninë, rajonet më perëndimore të Ukrainës dhe të Bjellorusisë, dhe pak nga Lituania lindore. Përveç kësaj, ka disa ishuj gjuhësorë si zonat sorbiane në Luzacia në Gjermani, dhe zonat sllovake në Hungari dhe gjetkë.