Jump to content

Gjuha bretoneze

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Gjuha bretoneze përdoret në France. Kjo gjuhe përdoret edhe sot, por gjithsesi si gjuhe e dyte në këtë regjion (Bretagne). Dallohet shumë nga gjuha franceze si ne te folur njashtu edhe ne te shkruar.

Para disa viteve ishte gjuhe e ndaluar ne vende publike dhe ne shkolla.