Gjuha holandeze

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Gjuha holandeze
Flitet në: Holandë
Vendi: Evropë
Numri i folësve: rreth 30 milionë
Renditja: 40 of 6,000 gjuhë në listën e fjalëve
Familja: Indoevropiane
Gjermanike
Gjermanike perëndimore
Grupi: Holandishte (Dutch)
Statusi Zyrtar
Gjuhë zyrtare e: Holandë
Surinam
Belgjikë
Rregullohet nga: Nederlandse Taalunie
Kodet e gjuhës
ISO 639-1 nl
ISO 639-2 dut
SIL nld

Gjuha holandeze (holandishtja) i takon familjes së gjuhëve Gjermane Perëndimore. Ajo flitet nga rreth 30 milionë njerëz. Më shumë flitet në Holandë, Belgjikë dhe Surinam, por edhe në Francë dhe Gjermani nga kolonitë holandeze.