Gjuha lit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Leet ose gjuha lit është një gjuhë e koduar e komunikimit me shkrim e cila bazohet në disa rregulla të cilat i njohin bashkëbiseduesit dhe që përdoret më së shumti në Internet. Kështu qarkullon thënja se shifra "1337" i përgjegjet fjalës angleze "leet" d.m.th gjuha lit apo gjuha 1337. Fjala leet vjen nga elite.

Përdoret nga të rinjtë evropian për të komunikuar ndërveti dhe i afrohet formës së komunikimit "sms".