God of War

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

God of War (Shqip: Perëndia e Luftës) është një seri lojë e zhanrit aksion-aventurë të bazuara në mitologji greke. Trilogjia Kryesore - God of war (Perëndia e Luftës) së I, II, dhe III- janë zhvilluar nga kompania Santa Monica pjesë e Sony Computer Entertainment (PS2 dhe PS3), gjithashtu kompania Studios Dawn e bëri zhvillimin e lojërave ne konsolën PSP (GoW: Chains of Olympus dhe GoW: Ghost of sparta) dhe Javaground zhvilloi lojën e versionit të telefonit (Betrayal). Santa Monica është aktualisht në zhvillimin e një titulli të ri për PS3 (Ascension). Gjithashtu janë ripërpunuar GoW I, II, Chains of olympus dhe Ghost of Sparta në formatin HD per PS3, (me përjashtim versionit telefonik GoW (Betrayal).

Santa Monica Studios

Debutoi në vitin 2005. Pati paraqitje në PlayStation 2, telefon celular, PlayStation Portable, dhe PlayStation 3. Që nga qershori 2012 kjo seri ka shitur më shumë se 21 milionë kopje në mbarë botën.

Personazhi kryesor i serisë është Kratos, një luftëtar Spartan qe arrinë të bëhet një gjysmëperëndi. Secili kapitull i lojës në këtë seri është pjesë e një sagë me hakmarrje si një temë qendrore. Çdo Kapitull i ri jep informacione shtesë mbi origjinën Kratos 'dhe marrëdhëniet me familjen e tij dhe perënditë. Një seri ndërlikuar e përpjekjeve për të liruar veten nga ndikimi i perëndive (dhe përfundimisht të Titananëve) dhe si qëllim kryesorë për të ndjekur hakmarrje ndaj perëndive të mitologjisë greke, si rezultat i kësaj loja bëhet më e errët në ton me çdo lojë të re.

Sistemi i lojës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Beteja në lojë është e dizajnuar mjaft mirë, me sulme masive, kombinime shumë kreative gjatë akcionit dhe çdo gjë e ndjejmë në kontrollë të plotë. Ju mund ta ndërprisni një akcion dhe ta ktheni atë në mbrojtje dhe bllokadë. Poashtu, këtë herë kombinimi i njohur Katrorë-Katrorë-Trekëndësh duke e bërë Kratos-in të sulmojë me thikat e tijë teposhtë nuk është e lehtë siç ka qenë dikur. Kjo mund të ndodhë përshkak se ju do të jeni të rrethuar me më shumë armiq, duke ju nevojitur të përdorni sulme përreth shumë më shpesh, por edhe për shkak se armiqtë e juaj mund të jenë më agresiv.

Një problem në titujt e vjetër të God of War ishte fakti se nëse mirrje një armë tjetër gjatë rrugës, në pjesën më të madhe nuk na hynte në punë. Këtë herë kjo është rregulluar, dhe të gjitha llojet e armëve janë shumë më efektive në çdo situatë.

Loja në përgjithësi mund të duket e shkëlqyer. Ka skena tejet të mahnitshme me efekte dhe zëra shumë impresionuese që ju lenë pa koment. Me të vërtetë, God of War III ju prezanton efekte vizuale shumë mahnitëse. Kratos në veçanti duket fenomenal, dhe ndoshta është një prej karaktereve më impresionuese që një lojë mund të ketë. Edhepse grafika në disa sekuenca na bënë ta kritikojmë: janë disa sekuenca në lojë që nuk përshtaten në momentet më të mira. Disa vende kanë edhe mungesë apo ngecje të nivelit të ndriçimit. Megjithatë, edhe në momentet më të këqija, loja duket me të vërtetë shumë e mirë.

Loja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

God of War Së pari u lancua në Amerikën e Veriut më 22 mars 2005, për PlayStation 2. Kratos është futur si ka qenë shërbëtor i perëndive për dhjetë vjet, dhe ka për detyrë nga Athena gjetjen Kutisë së Pandorës, çelësi për të mposhtur ARES-in Perondorinë e Luftës . Nëpërmjet sekuencave të paraftyrimeve është zbuluar se Kratos dikur ishte shërbëtor i Ares (që e shpëtoi spartan dhe ushtrinë e tij nga asgjësim) në betejë, dhe mandej është mashtruar nga Aresi që të bëj vrasjen e familjes së tij.Kratos përfundimisht e gjen Kutinë Pandorës, dhe pai që e vret Aresin, ngjitet në malin Olimp për t'u bërë Perëndori i ri i Luftës.

God of War:II Së pari u lancua në Amerikën e Veriut më 13 mars, 2007 për PlayStation 2. Tradhtuar nga Zeus, Kratos është i ruajtur nga Gaia Titan, i cili thotë Kratosis tani duhet gjetur Motrat e Fatit. Motrat mund të ndryshojë fatin e tij dhe për të parandaluar vdekjen e tij në duart e Zeusit. Kratos në fund të fundit është i suksesshëm, dhe nga një sulm i tijë Athena vdes (e cili sakrifikoi veten për të shpëtuar Zeus dhe në këtë mënyrë të ruajnë Olimpin)dhe mëson se ai është biri i Zeusit. Kratos pastaj bashkohet me Gaian dhe Titanët për një sulm në Olimp.

God of War: Chains of Olympus Së pari u lancua në Amerikën e Veriut më 4 mars, 2008 për PlayStation Portable .Vendosur në vitin e dhjetë të shërbimit të Kratosis ndaj perëndive , Kratos ndalon një pushtim persian ndaj qytetit grek të Atikës, dhe mëson se bota është zhytur në errësirë zotit Morfej. Mëson se zot dielli Helios ka qenë i rrëmbyer, Kratos heton dhe parandalon planin e perëndeshës për të përdorur Atlas Titanin për të shkatërruar botën dhe gjithashtu Olimpin .

God of War: III Së pari u lancua në Amerikën e Veriut më 16 mars, 2010 për PlayStation 3 me një 'Ultimate Edition "në dispozicion me përmbajtje ekskluzive. Kratos tash lufton kundër perëndive dhe ish aleatët Titanët në një seri të betejave epike në Nëntokë dhe malin Olimp. Ndihmuar nga fryma e një Athena që u ringjall dhe Pandora , Kratos përfundimisht mposht perënditë dhe Titanët .Pas vrasjes së Zeusit, Kratos refuzon për të ndihmuar Athenën për të marrë rolin e patronit të ri të njerëzimit dhe zhduket, i panjohur fati i tijë.

God of War: Ghost of Sparta Së u lirua të parë në Amerikën e Veriut më 2 nëntor, 2010 për PlayStation Portable .Vendoset pas ngjarjeve të God of War-it ,e Kratos ende është i përhumbur nga vizionet e së kaluarës së tij të vdekshme dhe niset në një kërkim për të zbuluar origjinën e tij, duke gjetur nënën e tij, Callisto . Mëson se Deimos vëllai i tij u mor nga zotat dhe pastaj u burgos nga Perëndia e vdekjes, Thanatos, Kratos vendos për të gjetur dhe për të shpëtuar vëlla e tij. Edhe pse i suksesshëm, Thanatos arrinë dhe e vret Deimos. Kratos pastaj vret Thanatos, dhe kthehet në Olimp, tani zemëruar në perënditë.

God of War: Ascension është planifikuar që do të dalë në Amerikën e Veriut më 12 mars, 2013 për PlayStation 3 me "Collector-s Edition" në dispozicion me përmbajtje ekskluzive. Traileri është transmetuar nga Linda Hunt dhe tregon për një kohë gjatë jetës Kratos dhe para ai ishte bërë "Shpirti i Spartës" kur ai nuk ishte i lidhur ende me gjak.