Jump to content

Golluboci

Coordinates: 42°20′4″N 19°13′31″E / 42.33444°N 19.22528°E / 42.33444; 19.22528
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Golluboc
Popullsia
 • Gjithsej14,563

Golluboci (malazezisht:Golubovci/Голубовци) është qytezë në kuadër të Qytetit Podgoricë

Sipas regjistrimit të vitit 2003 Golluboci kishte 14,563 banorë të shpërndarë në 18 vendbanime.

Përbërja etnike:

  • Malazezë - 9.501 (65,24)
  • Serbë - 4.215 (28,94)
  • Muslimanë - 29 (0,19)
  • Shqiptarë - 27 (0,18)
  • Romë - 1 (0,00)
  • Të papërcaktuar - 531 (3,64)
  • Të tjerë - 259 (1,81)

Ballabani, Berisllavci, Bijello Polje, Bistrica, Botuni, Vukovci, Gollubovci, Goriqani, Gostili, Kurilla, Lajkoviqi, Mataguzhi, Mahalla, Mitroviqi, Mojanoviqi, Ponari, Srpska dhe Shushunja.42°20′4″N 19°13′31″E / 42.33444°N 19.22528°E / 42.33444; 19.22528