Jump to content

Gramofoni

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Gramafoni është një pajisje e krijuar nga Thomas Edison në vitin 1878 dhe ishte një nga shpikjet e tij të shumta Ai u përdor për të ritransmetuar zërin por vetëm disa herë pasi lënda që përsëriste zërin nuk ishte shumë e përpunuar dhe nuk kishte shumë kërkime rreth saj. Ky ishte një zhvillim shumë i madh në historinë e njerëzimit dhe u përdor për gjëra të ndryshme.