Jump to content

Hajdar Tafa

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Busti i Hajdar Tafës në Berat

Hajdar Tafa ishte Hero i Popullit.

Ka lindur në vitin 1920 në fshatin Banaj të Beratit. Në 20 korrik 1944 doli partizan dhe ishte në Brigadën e X-të Sulmuese. Pas çlirimit të vendit punoi në Repartet e Punëve të Brendshme.

Hajdar Tafa u vra më 2 dhjetor të vitit 1950.