Halil Matoshi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Halil Matoshi, është gazetar dhe publicist i njohur shqiptar nga Kosova. Ka lindur më 24.10.1961 në Kamenicë. U shkollua në Kamenicë dhe Prishtinë, dhe u diplomua për Filozofi-Sociologji në Universitetin e Prishtinës. Me profesion gazetar. Ka shkruar për gazetën studentore "Bota e re" (1984-1986), "Zëri i Rinisë", gazetar e më pas kryeredaktor dhe kryeredaktor, kur kjo e përjavshme e ka ndryshuar emrin në "Zëri" deri në vitin 2004. Redaktor në - shef i revistës për kulturë dhe art "Sheshi" (1997-2004), redaktor dhe kryeredaktor në të përditshmen "Lajm" (2004-2006); redaktor dhe kolumnist në Gazetën Express (2006-2009) dhe aktualisht redaktor dhe kolumnist në Koha Ditore. Matoshi është shkrimtar, eseist dhe poet. Matoshi u arrestua më 21 maj 1999 në shtëpinë e tij, gjatë bombardimeve të NATO-s ndaj forcave të sigurisë serbe dhe u akuzua për terrorizëm sipas nenit 121 të Kodit Penal të Serbisë. Ai u lirua pas rreth një viti me ndërhyrjen e Kryqit të Kuq Ndërkombëtar.

Shkollimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Veprimtaria atdhetare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Burgosja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]