Hari Mata Hari

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Hari Mata Hari është një  grup muzikor katërsh nga Bosnja dhe Hercegovina. Ajo ka qenë themeluar në vjeshtë të vitit 1985Sarajevë . Me mbi pesë milionë albume të shitura, ajo është një nga Grupet më të suksesshme në Ballkan. Kreu i grupit është këngëtari Hajrudin Varešanović.

Me Këngën Lejla,e komponuar  nga  Superstari iserbisë Željko Joksimoviq , E kane zene për Bosnjë dhe Hercegovinë,  vendin e tretë në Eurovision Song Contest 2006Athinë. Tashmë në vitin 1999, ai ishte i përzgjedhur, Bosnja dhe Hercegovina në Eurovision Song Contest me Këngën Starac i more . për të përfaqësuar, por ishte përjashtuar.

Anëtarët[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Hari Varešanović (* 1961) – Vokal.
 • Izo Kolečić – Trokitje.
 • Karlo Martinović – Solo Kitarë.
 • Nihad Voloder – Ritëm Kitarë.

Anëtarët themelues të grupit përkiste Edo Mulahalilović (1964-2010).

Diskografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • 1984: Zlatne kocije solo
 • 1985: U tvojoj kosi
 • Në vitin 1986, Ne bi te odbranila ni cijela Jugoslavija
 • 1987: Miris proslosti
 • 1988: Po te kam najviše na shkruante se
 • 1989: Volio bi' da te ne I
 • 1990: Straha mua da te unë
 • 1992: Rođena si samo za mene
 • 1994: Ostaj mi zbogom ljubavi
 • 1998: Ja nemam snage da te ne I
 • 2001: Sve najljepše od Hari Mata Hari
 • 2001: vetëm për shkak se ti lijepo stoje suze
 • 2002: Ruzmarin unë najljepše neobjavljene pjesme
 • 2002: Live
 • 2004: Zakon jačega
 • 2006: Lejla
 • 2009: Sreća

Ana ne Web[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 Dëshmi individuale[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]