Jump to content

Harvey Milk

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Harvey Milk at Gay Pride San Jose, qershor 1978 (cropped)

Harvey Bernard Milk (22 maj 1930 - 27 nëntor 1978) ishte një politikan amerikan dhe i pari zyrtar homoseksual i zgjedhur haptazi në historinë e Kalifornisë, ku u zgjodh në Bordin e Mbikëqyrësve të San Franciskos. Edhe pse ai ishte politikani më pro-LGBT në Shtetet e Bashkuara në atë kohë, politika dhe aktivizmi nuk ishin interesat e tij të hershme; ai nuk ishte as i hapur për seksualitetin e tij as për qytetarinë aktive derisa ishte 40 vjeç, pas përvojave të tij në lëvizjen kundërkulturore të viteve 1960.