Helen Parkhurst

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Helen Parkhurst.jpg

Helen Parkhurst Helena Parkherst (3 janar 1887 – 1 qershor 1973) pedagoge e shquar amerikane dhe botërore, reformatore e shkollës dhe arsimit amerikan, autore e Planit Dalton dhe themeluese e Shkollës Dalton.