Henry Wells

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Henry Wells

Henry Wells (1898-1973) ishte një oficer i lartë në Ushtrinë Australiane. Shërbyer si Shefi i Shtabit të Përgjithshëm 1954-1958, karriera Wells 'kulmoi me emërimin e tij si Kryetar i parë, Shefat e Shtabit të Komitetit, një pozicion që shënon atë si kreu profesional i Ushtarake Australiane. Ai ka shërbyer në këtë funksion nga mars 1958 deri në mars 1959, kur ai në pension nga ushtria. Lindur në Viktoria, Wells filloi karrierën e tij në ushtrinë e Australisë në vitin 1916 kur ai hyri në Kolegjin Ushtarak Mbretëror, Duntroon. Diplomohen si një toger tre vjet më vonë, ai shërbeu në një shumëllojshmëri të personelit mësimor dhe pozicionet e para shpërthimit të Luftës së Dytë Botërore. Fillimisht postuar në Divizionin 7 si një oficer i personelit në 1940, Wells u gradua toger kolonel dhe u bë oficer i lartë ndërlidhës për të i Trupave. Shërbejnë në Greqi dhe Afrikën e Veriut, ai u dha nderuar Shërbimi Rendit për lidershipin e tij në El Alamein. Transferohen në Jug-Perëndim Paqësor teatër në vitin 1943 si një brigadier, ai shërbeu në fushatën Guinea e Re, me selinë e Trupave të II dhe më vonë në fushatë Borneo me i Korpusit. Komandanti Pas promovimit në gjeneral-lejtnant, ai u bë-në-Shef, Forcat Britanike e Commonwealth-Korea 1953-1954, duke shërbyer gjatë ditëve të fundit të luftës. Në të daljes në pension, Wells ishte një drejtor i disa kompanive. (more. ..)

Recently featured: Ngo Dinh Diem vizite presidenciale në Australi - Nicotinamide dinucleotide Adenina - Nikita Zotov