Hermogenesi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Hermogenesi është arkitekt helenë i shekullit I p.e.s nga Alabanda (Karien), sot Greqi.

Thuhet që Hermogenesi të jenë ndërtuar, tempulli i Dionisosit në Teos dhe Artemisoni në Magnezi pranë Meandër (Pseudo-Dipteros). Sipas Vitriuvit, teoritë mbi harmonin e përshtatjes dhe të simetrisë të ndërtimit të tempujve duket të jenë të tij.