Jump to content

Heysel Stadium - tragjedia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

29 maj të vitit 1985 Juventus dhe Liverpool do të përballeshin në finalen e Champions League që do zhvillohej në Bruksel. Atë natë humbën jetën 39 tifozë në stadiumin “Heysel” të kryeqytetit belg.

Shumica e tyre ishin tifozë të Juventusit, të cilët ranë viktima të një incidenti në stadium pasi tifozet anglezë prenë një kolonë mbajtëse. Kjo ditë cilësohet nga të gjithe si “dita që ndryshoi futbollin botëror”.