Hierogamia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Hierogamia (në tekste edhe Hieros Gamos, hierogamie nga greqishtja martes e shenjtë) sipas besimit të lashtë helenë, martës e prendive, p.sh. mes Zeusit dhe Herës.