Hippie

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Hippit dallohen nga pjesa tjetër e popullsisë, që e quajnë si « straight , nga rrobat e tyre, flokët e tyre dhe një liri për t'u dukur gjatë marrëdhënieve të tyre dashurore.

Lëvizja hippie është një rrymë e kundër kulturës e cila u shfaq gjatë viteve 1960Shtetet e Bashkuara, para se të përhapej në pjesën tjetër të botës perëndimore. Hippit, me prejardhje një pjesë e madhe e tyrenga rinia e shumtë e baby boom e pas luftës, refuzuan vlerat tradicionale, stilin e jetës së brezit të prindërve të tyre dhe shoqerinë e konsumimit.