Jump to content

Hosteli

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Hostel në Tiranë
Hostel në Sarajevë

Hosteli është një formë e strehimit të shoqërueshëm me kosto të ulët, afatshkurtër, ku të ftuarit mund të marrin me qira një shtrat, zakonisht një krevat marinari në një konvikt, me përdorim të përbashkët të një salle të pritjes dhe nganjëherë një kuzhinë. Dhomat mund të jenë të përziera ose vetëm për një gjini dhe të kenë banjo private ose të përbashkëta. Dhoma private mund të jenë gjithashtu të disponueshme, por prona duhet të ofrojë konvikte që të konsiderohen hostel. Bujtinat janë forma të njohura të strehimit për turistët çiklistë dhe udhëtarë të tjerë. Përfitimet e hosteleve përfshijnë kosto më të ulët dhe mundësi për të takuar njerëz nga e gjithë bota, për të gjetur partnerë udhëtimi dhe për të shkëmbyer ide udhëtimesh. [1] [2] [3] [4]

Çdo hostel, zinxhir hostelesh ose një shoqatë përkatëse, të tilla si Zostel në Indi ose Hostelling International, siguron një treg të ngrohtë të udhëtarëve. Për shembull, një hostel mund të ketë takime sociale, siç janë netët e filmit ose darkat komunale, një tjetër mund të shfaqë turne lokale, njëri mund të jetë i njohur për pritjet e tij, dhe një tjetër mund të ketë një vend më të qetë për t'u çlodhur në qetësi, ose të jetë i vendosur në plazh. Bujtinat më të reja përqendrohen në një dizajn të brendshëm që është më shumë në modë. Disa mund të kujdesen për nomadët më të vjetër dixhitalë, nomadët global dhe udhëtarët e përhershëm që preferojnë pak më shumë dhoma private më interesante ose një atmosferë më të qetë. [5] [6] [7]

Aktualisht konsiderohet se janë afërsisht rreth 10,000 hostele në gjithë Evropën dhe afro 300 hostele në Shtetet e Bashkuara. Vizitorët tipik të tyre zakonisht janë me një moshë mesatare midis 16 dhe 34 vjeç. [8] [9][10]

  1. ^ "Definition of Hostel - Hostel Geeks". Hostelgeeks. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ "5 Star Hostels". Hostelgeeks.com. fq. 12. {{cite news}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  3. ^ Underwood, Brent (10 prill 2019). "Why Hostels Are The Next Big Thing In The US". Medium (website). {{cite news}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  4. ^ Kelly, Shannon (7 prill 2015). "6 Reasons Why Hostels are the Best". HuffPost. {{cite news}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  5. ^ Gates, Tom (11 dhjetor 2014). "21 more crazy party hostels around the world". Matador Network. {{cite news}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  6. ^ "7 Types of Hostels – Introduction to Youth Hostels, Boutique, Party, and 5 Star Hostels". HostelGeeks. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  7. ^ OKONA, NNEKA M. (28 tetor 2015). "Ultra-Cool, Ultra-Cheap Stays That Will Change Your Mind About Hostels". Travel + Leisure. {{cite news}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  8. ^ Schwartz, Karen (28 korrik 2015). "Boutique Hostels Are Giving Travelers New Options". New York Times. {{cite news}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  9. ^ Mohn, Tanya (16 maj 2016). "Hostels Are More Popular Than Ever Among Travel-Leaning Millennials". Forbes. {{cite news}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  10. ^ Ram, Aliya (27 dhjetor 2016). "Millennial business travellers promise growth in hostel trade". Financial Times. {{cite news}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)