Hoteleria

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Hoteleria apo Veprimtari hoteliere, konsiderohen përgatitja e ushqimit, përgatitja dhe shërbimi i pijeve alkoolike dhe joalkoolike dhe shërbimet e vendosjes si dhe veprimtaria dhe bizneset e lidhura ngushtë si përgatitja e ushqimit për t’u konsumuar në ndonjë vend tjetër (në mjetet e transportit, në raste manifestimesh, etj.) dhe furnizimi. [1]

Objektet hoteliere, janë objektet për vendosje (bujtje) dhe objektet për ushqim dhe pije dhe klasifikohen në këto shtatë grupe :

  1. Hotelet : hoteli, fshat turistik, apart-hotel, fshat apartamentesh, moteli, pensioni, etj,
  2. Kampet dhe llojet e tjera të objekteve hoteliere për vendosje si : kampi, dhomat me qira, apartamentet, hoteli-hostel për rininë, shtëpia e alpinistëve, pushimorja, bujtina, etj.,
  3. Restorantet : restoranti, taverna, restoranti nacional, restorant qumështi, kafeneja, piceria, qebaptorja, kuzhina popullore, byrektorja, etj .,
  4. Baret : bari, bar-nate, disko-bar, etj.,
  5. Bufetë : bufeja, birraria, bistroja, etj .,
  6. Kafenetë : kafeneja, bar–kafeneja, kafe-ëmbëltore, etj.,
  7. Kantinat dhe përgatitja e racioneve ushqimore.

Burimi i të dhënave[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ LIGJI PËR VEPRIMTARITË HOTELIERE DHE TURISTIKE Në amëzën assembly-kosova.org

Hoteleria Shqiptare sapo ka filluar qe te lulezoje mbase bumit te madhe te vitit 2008 ku dhe pati qe dyndje qe nuk pritej te hynte nje numer i madhe turistesh nga e gjithe bota, qe nga viti 2008 kur dhe u fute fuqishem nje kompani incoming tourism situata e hoteleve shqiptare filloi te ndryshonte per mire, tani jane rreth 400 hotele ne shqiperi online ku dhe turistet munde te prenotojne dhoma hotelesh ne tirane, durres, sarande, vlore, radhime etj.

Per kete munde te shihni dhe faqen perkatese per hotele shqiptare www.hotele-shqiptare.com