Hoxha

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Hoxhë)
Nje hoxhë nga Shkodra (Les costumes populaires de la Turquie en 1873)

Hoxhë është predikues fetar i fesë islame dhe nje titull. Hoxha është fjala osmane dhe shqipe për imamin. Hoxha gjithashtu është mbiemër i njohur shqiptar dhe më i përdoruri në Shqipëri dhe Kosovë.