Hueco Mundo

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Hueco Mundo (虚圏 (ウェコムンド), Wekomundo; spanjisht për "Bota e Hollow", japonisht për "Sfera e Hollow") është një dimension në anime dhe manga Bleach, këtu jetojnë Hollows dhe Arrancar. Ndodhet mes Botës së Njerëzore dhe Shoqatës së Shpirtërave.

Peizazhi i Hueco Mundo është një shkretëtirë në dukje e pafundme, e bardhë, me një mori dunash, të mbushura me gurë. Në Hueco Mundo, Hëna është në fazën e kundërt hënore të asaj në Botën Njerëzore. Shkretëtira e gjerë duket se nuk ka trupa uji dhe përmban formacione shkëmbore. Ashtu si në Shoqatën Shpirtërore, atmosfera është e mbushur me një përqendrim të lartë të Reishi, duke lejuar që Hollows më të vegjël të fitojnë ushqim përkundër mungesës së shpirtrave njerëzorë.

Ngjashëm me rastin e shkretëtirave të Botës Njerëzore, jeta aktive në Hueco Mundo duket se është e pakët dhe shumë larg. Hollows zakonisht banojnë nën sipërfaqe ose në zona të tjera derisa diçka i provokon ata të largohen nga strehimi i tyre, si ndërhyrja e një entiteti të huaj. Sipas Shinigami, të gjithë Hollows banojnë në Hueco Mundo pavarësisht nga forma, madhësia ose fuqia e tyre.

Hyrja në Hueco Mundo[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Hueco Mundo ndodhet midis Botës njerëzore dhe Shoqatës së Shpirtërave, megjithëse është i ndarë nga dimensioni kufitar i njohur si Dangai. Mund të udhëtojë në Garganta, një zbrazëti midis botëve, të cilat mund të kapërcehen nga Hollows, duke i lejuar ata të udhëtojnë në çdo dimension tjetër sipas dëshirës.[1][2]

Qeveria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Hueco Mundo nuk ka qeveri zyrtare. Në Hueco Mundo, qenia më e fortë ka fuqi. Nëse nuk ka një udhëheqës ose organizatë të veçantë, Hueco Mundo shkon si zakonisht.

Ushtria e Hueco Mundo[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Njësia Përshkrimi
Espada Dhjetë Arrancar më të fuqishëm. Ata rradhiten nga 0 deri 9 sipas fuqisë. Numrat janë të vizatuar në tatuazhe në trupin e tyre.
Fracción Arrancar që shërbejnë nën Espada. Espada lejohet të ketë sa më shumë Fracaón sa të duan.
Privaron Espada Arrancar që largohen nga Espada, për shkak se humbasin forcën e tyre ose janë të padobishëm. Ata i'u jepin gradën Tres Cifras (spanjisht për "Tre Shifrat".
Exequias Një njësi përgjegjëse për eleminimin e ndërhyrës në Las Noches.

Vendodhjet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Emri Përshkrimi
Las Noches Një seri ndërtesash të rrethuara nga një kube e madhe. I qeverisur më parë nga Baraggan Louisenbairn, Mbreti i Hueco Mundo, u bë selia e Sōsuke Aizen dhe ushtrisë së tij Arrancar për një kohë të shkurtër.
Pylli i Menos Një pyll i gjerë ku banojnë Hollows të klasit Menos. Pemët në këtë pyll shtrihen në sipërfaqe dhe pikturojnë peizazhin mbi tokë. Menot e klasës Adjuchas të cilët banojnë në këtë pyll janë nën kontrollin e Aizen.
Negal Ruins Gjatë Luftës së Përgjakshme me Quincy, Kisuke Urahara vendos bazën e tij të përkohshme të operacioneve këtu.[3]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Bleach Kapitulli 48, faqja 6
  2. ^ Bleach Kapitulli 178, faqja 4
  3. ^ Bleach Kapitulli 544, faqet 15-17