Jump to content

ICloud

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
iCloud

iCloud është një depo e reve(e të dhënave) dhe grumbullon shërbimet kompjuterike nga Apple inc.Icloud së pari u paraqit me 6 korrik 2011 në konferencën botërore të zhvilluesve të Apple(WWDC). Ky shërbim i lejon përdoruesit që të ruajnë të dhënat si : muzikë, fotografi në serverat e kompjuterit të largët për të shkarkuar shumë shërbime të paisjeve të shumta si IOS të bazuara paisjet dhe kompjuterat personal OS X ose Microsoft Windows. Ai gjithashtu zëvendëson shërbimet MobileMe, duke vepruar si një qendër për email, kontakte, kalendarët, shënimet, listat dhe të dhënat e tjera. Tani në vitin 2012 ky shërbim ka mbi 125 milion përdorues.

iCloud runs on Microsoft Windows Azure and Amazon AWS services.[1] [2]

Steve Jobs

Steve Jobs[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Steve Jobs mjeshtër i kompjuterave Apple kishte një ide për i-cloud teknologjinë 10 vjet më parë gjatë kohës kur ai mësonte se si do të përparonte teknologjia. Steve Jobs ka thënë se përdorimi I i-cloud do të ndryshojë tërë teknologjinë mobile, ai gjithashtu tha se i-cloud nuk është vetëm një hard disk por është shumë më shumë se aq. I-cloud do ti fuqizojë më shumë kompjuterat klasik të Windows XP si dhe të ndryshojë mënyrën e përdorimit të mobilave si dhe mënyrën e transferimit të të dhënave. I–cloud është një system folës mes të gjitha paisjeve Apple si : i-phone, i-pods, mac book, mac destop dhe të gjitha produktet Apple. I-cloud është një paisje e cila lejon që të gjitha paisjet tuaja appletë integrohen me njëra-tjetrën ne Wireless (pa tela) dhe mundëson transferimi e informacionit në kohë reale në të gjitha paisjet tuaja apple në të njejtën kohë, për shembull nëse ju shtoni një këngë në i-pod-in tuaj ju mund ti shtoni të njejtat këngë në i-phon-in tuaj, mac-book dhenë të gjitha paisjet tjera apple në të njejtën kohë.[3]

Veçoritë e I-cloud[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shërbimet bazë të i-cloud eshtë e disponueshme gratis për përdoruesit e IOS 5 dhe OS X Lion. ITunes por edhe windows-i do ta mbeshtesë këtë, dhe disa veqori kryesore te Web do të jenë të disponueshme për secilin sistem me një Web shfletues modern. Perdoruesit e Icloud së pari do të vërejnë e-mail, kalendarët dhe sinkronizimin e kontakteve. Kur paisja të regjistrohet një herë në Icloud, shërbimi automatikisht do ti mbaje shënimet kalendarike, contaktet dhe sinkronizimin e email-eve mes paisjeve, së paku nëse përdorni email-in Apple, kontaktet dhe shërbimet kalendarike. Kur përdoruesit të regjistrohen në Icloud ata automatikisht marrin “me.com” llogari. I-cloud po ashtu merren me takimet dhe kontaktet gjithashtu. [4]

Përparësit e iCloud[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ndoshta avantazhi më i madh i shërbimit iCloud është se si ju mund ta përdorni atë për të dhënat tuaja Apple IOS. ICloud është e aftë të marrë “backups” te iPhone apo iPad tuaj kur ai është i lidhur me internet duke përdorue ËiFi. Këta nuk janë “backups”të plotë, të cilët nuk do të përfshinin të gjitha të dhënat e ruajtura në qdo paisje. Këto janë “backups : të pjesshëm të cilët ruajnë të dhëna që ju i keni ndryshuar në paisje. [5]

Ne përulemi para Steve Jobs dhe kompjuterëve apple që na ofruan këtë teknologji mahnitese me një qmim të volitshëm.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "iCloud Uses Windows Azure Services For Hosting Data". 13 qershor 2011. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ "Apple's iCloud runs on Microsoft and Amazon services". 2 sht 2011. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  3. ^ i-cloud » Mobile Contents[lidhje e vdekur]
  4. ^ iCloud explained: Things to consider before embracing the cloud | Digital Trends
  5. ^ HowStuffWorks "How the Apple iCloud Works"