Im (One Piece)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Im (イム Imu) është personazh fiktiv në One Piece krijuar nga Eiichiro Oda. Ai/Ajo është personi jashtëzakonisht i lartë në Qeverinë Botërore të cilët edhe Pesë Pleqtë i përkulen dhe cili ulet në Fronin e Zbraztë. Megjithatë, ekzistenca e Im është e panjohur për pjesën tjetër të botës.[1]

Paraqitja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Im është parë vetëm i/e errët deri tani. Ai/Ajo posedon një figurë humanoide me një dorë që i ngjan syve të një njeriu dhe të mprehtë me bajame me irise të kuqe që kanë qarqe të hollë që rrethojnë beben e syrit. Ai/Ajo mban një kurorë që ka katër thumba të mprehta, tepër të larta në krye dhe një mantel shumë të gjatë që rrjedh në tokë një distancë të madhe pas tij/saj.[2]

Personaliteti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pak është e njohur për personalitetin e Im, por duket se kanë një krah të qetë dhe të butë, siç tregohet kur trajton fluturat në Sallën e Luleve. Duket Im ka zhvilluar një interes të veçantë në Monkey D. Luffy, Marshall D. Teach, Shirahoshi, dhe Nefertari Vivi. Im mban postera të kërkuar ose foto të të katërve mbi personin e tyre. Posterët e Luffy dhe Mjekërrziut janë prerë ndaras dhe fotografia e Shirahoshi ka një kamë që e mbështjell atë në tokë. Pamja e Vivit është e vetmja që nuk tregohet e dëmtuar.

Imu ka demonstruar egërsi dhe apati më të madhe se Pesë Pleqtë. Ndërsa Pleqtë priren të ndihen hezitues për urdhërimin e ekzekutimeve masive për të mbrojtur fshehtësinë e tyre, Imu asgjëson ishuj të tërë në mënyrë që t'i fshijë nga historia me entuziazëm të pastër.[3] Kjo pashpirtshmëri e pamasë dëshmohet më së miri kur Imu urdhëroi shkatërrimin e Mbretërisë Lulusia thjesht për të testuar në terren Mother Flame, duke shpërfillur plotësisht jetën e banorëve të saj, vetëm për shkak të afërsisë së ishullit të synuar.[4]

Pavarësisht se ekzistenca e tyre është menduar të jetë e fshehtë nga bota në përgjithësi, Imu nuk është më lart që t'u zbulohet individëve me interes, si me Nefertari Kobra kur ai vuri në dyshim të dhënat e humbura të paraardhësit të tij dhe studiuesve të Oharës.[5] Megjithatë, Imu dhe Pesë Pleqtë nuk kishin ndërmend ta linin Kobrën të dilte gjallë nga dhoma pasi Imu u shfaq. Po kështu, kur Sabo u shfaq dhe sulmoi, Imu u zemërua që ekzistenca e tyre iu zbulua një të huaji.[6]

Kur u përball me Kobrën, Imu fillimisht ishte i sjellshëm në fjalimin e tyre dhe iu ofrua të shpjegonte se çfarë do të thoshte në të vërtetë Vullneti i D., por shpejt u bë shumë më armiqësor kur fliste për temën e Poneglyphs. Po kështu, Imu ka një urrejtje të fortë ndaj atyre që mbajnë vullnetin e D., pasi në momentin që Imu zbuloi se paraardhësi i Kobrës ishte një D., Imu u përpoq menjëherë ta vriste atë.

Aftësitë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Aftësitë e Im janë të panjohur, por fakti se Im ulet në fronin e zbrazët dhe Pesë Pleqtë përkulen para Im dhe i drejtohen me një nder të madh, tregon se Im me të vërtetë mban autoritetin më të lartë brenda Qeverisë Botërore. Megjithatë, fuqia e tyre duket e kufizuar për aq sa ata nuk mund të ushtrojnë publikisht autoritetin e tyre, duke zgjedhur kështu të drejtojnë Pesë Pleqtë që të veprojnë në vend të vullnetit të tyre, me prokurë.

Im mund të urdhërojë vendosjen e një arme jashtëzakonisht të fuqishme të quajtur "Mother Flame", e cila është ndërtuar nga Dr. Vegapunk dhe mund të ndikojë në asgjësimin e plotë të një ishulli të tërë brenda sekondave.

Transformimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Imu ka treguar aftësinë për ta transformuar veten në një krijesë masive, si bishë, por humanoide, e aftë për të konsumuar zjarrin, si dhe për të kontrolluar atë që duket të jetë një shtojcë ose tentakulë me majë të mprehtë, në formë maje shigjete, e përdorur për shtytje, mjaft e fortë për të plagos rëndë edhe përdoruesin e llojit Logia Sabon. Nuk dihet nëse kjo aftësi rrjedh nga fuqia e Frutit të Detit të llojit Zoan.

Armë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Im posedon një saber, nuk është parë të përdoret në luftime, por është përdorur për të prerë postera dhe fotografi.

Kuriozitete[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Im është një gjigantë në mitologjinë nordike.
  • Kur shkruhet në katakana, emri i Imit përbëhet nga dy radikalët që përbëjnë karakterin 仏, që do të thotë "Buda".

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ One Piece Kapitulli 908
  2. ^ One Piece Kapitulli 906 dhe Epizodi 885
  3. ^ One Piece Kapitulli 1060
  4. ^ One Piece Kapitulli 1086
  5. ^ One Piece Kapitulli 1084
  6. ^ One Piece Kapitulli 1085