Jump to content

Imani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kushtet e Islamit (ose Kushtet e Besimit) janë:

  1. Besimi në Zot
  2. Besimi në meleqt (engjujt) e Zotit
  3. Besimi në kitabet (librat) e Zotit
  4. Besimi në pejgamberët (të dërguarit) e Zotit
  5. Besimi në Ditën e Gjykimit
  6. Besimi në kadan dhe kadarin (paracaktimin) e Zotit